Overslaan en naar de inhoud gaan
Je kastje mooi op maat.

Ladekastje op maat laten maken

Waar je ook kijkt, zodra je lades aan je kastje wil toevoegen schieten de kosten omhoog. Bij Past je Kastje is dat helaas niet anders.

Maar een optie die Past je Kastje wel heeft is de eenvoudige schuiflade. In plaats van een kostbare ladegeleider gebruiken we een aluminium strip als drager voor de lade. Met deze optie is de lade volledig uitneembaar.

Die lade is een bak die op dezelfde manier gemaakt wordt als het kastje er omheen maar dan kleiner en van dunner materiaal.

Hoe werkt dat, een ladekastje op maat laten maken bij Past je Kastje?

Net als bij elk kastje gaan we uit van de buitenmaten. Daaruit volgt als vanzelf een hoogte als binnenmaat.

Nu heb je twee mogelijke keuzes voor de hoogte van je lades:

  1. Kies het aantal lades van gelijke hoogte dat je in die kasthoogte kwijt wil
  2. Bepaal de hoogteverdeling die je wilt gebruiken en laat de lades maken op 1 of meer keer die hoogte

Uitleg

  1. Een binnenhoogte van bijvoorbeeld 600 mm met 6 lades geeft dan lades met een hoogte van ongeveer 600/6=100 mm min 3 mm tussenruimte. Dat geeft dan lades van ongeveer 97 mm hoog aan de buitenkant. Daar gaat nog ongeveer 10 mm materiaaldikte af en dan houd je een hoogte van 87 mm over aan de binnenkant van de lade. Je kastje kan dan alleen die hoogtes lades krijgen.
  2. De binnenhoogte wordt door 32 gedeeld, bijvoorbeeld 600/32=18.75, afgerond 19 stappen van ongeveer 32 mm. De lades die je dan bij je kastje kan laten maken zijn een veelvoud van die (ongeveer) 32 mm. Je kiest dan hoeveel van welke hoogte je wilt toepassen. Je bepaald zelf welke lade op welke hoogte komt en je kan dit eventueel later nog aanpassen als je dat wil.

Goed om te weten:

We kunnen lades maken in 2 uitvoeringen: standaard en budget.

De standaardlade is een lade die individueel gemaakt wordt. Bij de budgetlade worden twee lades als een gesloten kist gemaakt die daarna in twee delen wordt doorgezaagd.

De minimumhoogte van een standaard lade is 60 mm (buitenmaat) en iets minder dan 30 mm voor een budgetlade. De afwerking van een budgetlade is iets minder goed beheersbaar maar sneller en daarom voordeliger.

Als je kiest voor een budgetlade dan moet dat altijd een even aantal zijn.

Nog niet in rekenblad

De optie voor lades is nog niet opgenomen in het rekenblad, als je interesse hebt vraag dan alsjebleift een prijsopgave aan via het contactformulier hieronder.

Informatie of bestellen

Hoe heb je Past je Kastje gevonden?
Wanneer wil je het liefst gebeld worden, of op een andere manier gecontacteerd worden?
Bijlage
Hier kan je foto's of de gemaakte berekening bijvoegen. Maximumgrootte van je bestand is 2 MB.
Maximaal 4 bestanden.
64 MB limiet.
Toegestane types: pdf jpg.